RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Od 2. oktobra bez novoobolelih

M. B.

15. 10. 2020. u 11:50

OD 2. oktobra, nema registrovanih slučajeva kovida-19 u Rudničko-takovskom kraju, po rezultatima testiranih u Gornjem Milanovcu.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Од 2. октобра без новооболелих

Foto M. B.

Tog datuma, nakon tačno 38 dana potpunog „odsustva“ te zaraze u ovom kraju, korona virus bio je potvrđen kod jednog ovdašnjeg 46-godišnjaka, po njegovom povratku iz Austrije.

- On se sada oseća dobro, negativan je na kovid-19, na osnovu rezultata testiranja biće otpušten iz ovdašnje Opšte bolnice. U Kovid ambulanti Doma zdravlja u utorak je pregledano 12 pacijenata, od kojih njih petoro prvi put, uzeta su tri nazofaringealna brisa, urađeno 11 seroloških testova, jedno lice je hospitalizovano – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od korona virusa obolelo je 126 lica uz sedam smrtnih ishoda, dok je njih 118 izlečeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri