GRADSKA TOPLANA PREDLOŽILA Nove cene grejanja u Nišu?

B. Ca.

13. 10. 2020. u 14:07

NADZORNI odbor niške Gradske toplane predložio je Gradskom veću izmenu početne cene grejanja za ovogodišnju grejnu sezonu.

ГРАДСКА ТОПЛАНА ПРЕДЛОЖИЛА Нове цене грејања у Нишу?

Foto: D.Novković

Predlog je da varijabilni deo cene pojeftini sa šest dinara po kilovat satu utrošene energije, na 5,23 dinara, a da fiksni deo poskupi sa 21,18 dinara po kvadratu na 24 dinara.

Direktor Gradske toplane Predrag Milačić rekao je da bi nova početna, odnosno "nulta" cena za korisnike u celini značila pojeftinjenje grejanja. Prema njegovim rečima, račun za stan od 55 kvadrata sa dosadašnjom "nultom" cenom iznosio je u proseku 4.638 dinara, a uz istu potrošnju toplotne energije novi račun bi bio manji za 207 dinara. Kako kaže, u slučaju da dođe do stagnacije cene energenata, varijabilni deo cene grejanja biće uskoro smanjen na 4,7 dinara po kvadratu. Smatra da bi za građane to značilo smanjenje mesečnih računa za više od 500 dinara.

On je podsetio da se po važećoj metodologiji "nulta" cena kalkuliše na osnovu prosečne cene u tekućoj kalendarskoj godini, a onda se svakog meseca usklađuje sa trenutnom cenom energenata. Milačić je istakao da će i sa novom cenom grejanja Niš imati jeftinije grejanje od mnogih drugih gradova u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a