MIRELA RADENKOVIĆ: Nije tačno da su vatrogasci ostali bez vode

Z. Gligorijević

12. 10. 2020. u 17:16

MIRELA Radenković, predsednica SO Lapovo, demantovala je tvrdnju Anđele Zejnelović iz Lapova, rođake porodice Milić, koja je ostala bez krova nad glavom usled požara, koji je izbio 6. oktobra, da su “vatrogasci došli nespremni, sa nedovoljnom količinom vode u kamionima i da su tek kada su posle četrdesetak minuta stigli vatrogasci iz Kragujevca i uleteli u kuću, požar ugasili za petnaestak minuta“.

МИРЕЛА РАДЕНКОВИЋ: Није тачно да су ватрогасци остали без воде

Foto: Z.G.

Tekst je objavljen na sajtu „Novosti“ pod naslovom „Požar progutao sve osim zidova“.

- Vatrogasna jedinica Batočina-Lapovo na lice mesta stigla je za 12-13 minuta s tri vozila u nizu. Nijednog momenta nisu ostajali bez vode. Četvrto vozilo je dopremilo vodu koja je bila potrebna već pri kraju gašenja. Tri vozila su bila puna vode. Dragan Mladenović, šef Vatrogasne jedinice, konstantno je bio pored vatrogasaca. Čak je i vatrogasac iz komšiluka, koji nije bio na dužnosti, došao da pomogne. Nije tačno ni da su dolazili vatrogasci iz Kragujevca – tvrdi Mirela Radenković i dodaje da nema razloga da se bilo šta loše kaže za rad Vatrogasne jedinice u tom momentu, da su vatrogasci ostali do ponoća, jer su pratili da se plamen ponovo ne razbukti, da jeste tačno da su komšije crevima pokušavale da ugase vatru, ali da ne bi mogli ništa da urade bez vatrogasaca.

Radenković još kaže da će Opštinsko veće da odobri određen novčan iznos kao pomoć za rekonstrukciju krova i da će im dati crep i letvu, koji su bili namenjeni renoviranju škole. Akciji pomoći priključio se veliki broj građana, udruženja i privatnih preduzetnika, koji takođe prikupljaju pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!