NEMA GLEDANJA KROZ PRSTE: “Video pauk” u Vranju uklanja nepropisno parkirana vozila

J. S.

08. 10. 2020. u 09:24

Menadžment Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ uložilo je novac u unapređenje rada “pauka” koji odnosi nepropisno parkirana vozila sa vranjskih ulica.

НЕМА ГЛЕДАЊА КРОЗ ПРСТЕ: “Видео паук” у Врању уклања непрописно паркирана возила

"Pauk" vozilo u Vranju / Foto J. S.

Marjan Stanković, direktor ovog preduzeća, objašnjava da će se instaliranjem opreme koja je nazvana „video pauk“ dosta toga promeniti, ubrzati procedura odnošenja vozila i umanjiti mogućnost povlašćenog odnosa prema nekim vozačima.

- Reč je o opremi koja je neki vid servera, pa će tako postojeći “pauk” koji se kreće ulicama grada i dalje biti u funkciji, samo će oprema pomoći da procedura biti brža. Kada se primeti nepropisno parkirano vozilo onda, radnik Parking servisa fotografiše vozilo i putem aplikacije šalje u video sobu Policije, tako da policija na osnovu fotografija daje nalog za uklanjanje i u vozilu je instaliran štampač tako da će sve to ići mnogo brže nego do sada, a i saobraćajna policija neće morati sa nama na teren – kaže Stanković za “Novosti”.

Javna je tajna da se često nekim vozačima zbog poznanstava sa saobraćajnim policajcima ili sa radnicima Parking servisa progleda kroz prste, pa se smatra da će ovaj vid tehnologije pomoći u revnosnijem kažnjavanju nesavesnih vozača. Ovaj projekat se sprovodi u saradnji sa gradskom upravom koja je osnivač Parking servisa i vranjskom Policijskom upravom.

U namene kupovine i instaliranja tehničke opreme za potrebe rada „video pauka“ izdvojeno je oko 3000 evra. Inače na nedeljnom nivou sa vranjskih ulica pauk odnese svega desetak vozila, poređenja radi u Nišu je taj broj oko 35 na dnevnom nivou. Smatra se da će nova oprema duplirati broj uklonjenih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)