KORONA U TRSTENIKU I u vanrednoj situaciji raste broj novoinficiranih

S. BABOVIĆ

05. 10. 2020. u 15:02

DVA nova slučaja korona virusa registrovali su u Trsteniku tokom vikenda epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje Kruševac,čime se broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije u ovoj opštini popeo na 109.

КОРОНА У ТРСТЕНИКУ И у ванредној ситуацији расте број новоинфицираних

Foto: S. Babović

Ranije prošle nedelje, već je utvrđeno je do transmisije među novoinficiranima u poslednjih 10-ak dana došlo u ugostiteljskim objektima,a pre svega među učenicima.

Trenutno je u opštini koja je proglasila vanrednu situaciju 30.septembra kod tri učenika potvrđeno prisustvo KOVID-19 i taj broj se već pad dana ne uvećava.nema potvrde o zarazi među nastavnicima trsteničkih škola.

-Registrujemo uglavnom  lakše kliničke slike,koje ne zhavtevaju ni rengensko snimanje-napominje dr Žaklina Ristić,pomoćnica direktora Doma zdravlja “Dr Sva Stanojević” u Trsteniku.- Do proglašenja vanredne situacije je došlo na osnovu preporuke ZZJZ Kruševac i treba da ima za cilj da se spreči dalje širenje virusa.

Predsednica opštine Milena Turk podvlači da su u stalnom kontaktu sa epidemiolozima.Na snazi je zabrana okupljanja u  zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ukoliko nije moguće obezbediti distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno na 21 sat, odnosno do 23 sata za bašte.

Od početka epidemije, listom su odlagane sve popularne turističke manifestacije, a Gulašijada u Ugljarevu u junu,bila je poslednje održana.

-Nismo imali ni Pečenjijadu u Stopanji,Trstenik na Moravi, Sajam lova i ribolova-navodi za “Novosti” Vladimir Jeftić, direktor Turističke organizacije Trstenik.- Uz poštovanje distance i ograničenje broja ljudi, ovi događaji nisu bili  Ipak, interesantno je da smo ubeležili skok broja turista.

                         

U RASINSKOM OKRUGU-1.499 POTVRĐENIH SLUČAJEVA

OSIM u Trsteniku, KOVID-19 potvrđen je i kod dva lic aiz Kruševca. Od početka epidemije, u Rasinskom okrugu registrovano je 1.499 potrvđenih slučajeva korona-virusa,a izlečenim se smatra 1.418 lica. Najviše od Kruševcu-892,u Aleksandrovcu(261),kao i u Brusu-115. Manje od Trstenik sa 109 slučejva, bilo je je u Varvarinu-67, Ćićevcu 55.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!