POČINJU RADOVI NA FASADI Rekonstrukcija prokupačke Gimnazije u toku

D.Z.

02. 10. 2020. u 09:59

RADOVI na zgradi prokupačke Gimanzije i Bioskopa uveliko teku a prva faza spoljnih radova privodi se kraju.

ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ФАСАДИ Реконструкција прокупачке Гимназије у току

Foto: D.Z.

Prema rečima gradonačelnika Prokuplja, Milana Aranđelovića, očekuje se početak finalnih radova na fasadi i postavljanje izolacije koji će se okončati u skladu sa dinamikom, do kraja ove godine.


-U rekonstrukciju zgrade Gimnazije i bioskopa uloženo je više od 250 miliona dinara, a radove preko Kancelarije za javna ulaganja finansira Vlada Republike Srbije.Lokalna smaouprava je već pripremila dokumentaciju za drugu fazu radova, koja predviđa uređenje enterijera  odnosno kompletno opremanje podova i učionica -ističe gradonačelnik Aranđelović dodajući da će unutrašnje opremanje zgrade finansirati lokalna smaouprava.

Inače, zgrada Gimnazije najstarija školska zgrada uProkuplju biće spremna za nastavu do početka naredne godine a učenici Gimnazije i Meidcinske škole privremeno su premešteni u Srednju poljoprivrednu odnsono Tehničku školu do okončaa radova  u matičnom školskom objektu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede