MUZIKA U DVORIŠTU, PUBLIKA NA PROZORU: Festival uličnih svirača u deset kvartova

S. BAJIĆ

30. 09. 2020. u 16:22

DANAS će, od 19 do 22 sata, u deset gradskih kvartova biti održan 20. festival uličnih svirača.

МУЗИКА У ДВОРИШТУ,  ПУБЛИКА НА ПРОЗОРУ: Фестивал уличних свирача у десет квартова

Foto FUS

Simbolično, 20 umetnika će nastupiti u Ulici Dragiše Brašovana na Limanu 2, u Alekse Šantića na Grbavici, Radničkoj u Starom gradu, Kozačinskog na Podbari, Prote Mihaldžića u Gradiću, Šekspirovoj na Limanu 3, Bate Brkića u Novom naselju, Janka Čmelika na Detelinari, Gagarinovoj uz Bulevar oslobođenja i u Ulici Save Vukovića u Almaškom kraju.

Na pomenutim lokacijama muziciraće "Lolobriđida", "Artan Lili", "Strej dog", "Vis limunada", "Vrum"... kao najzvučnija imena ovogodišnje smotre čiji program donosi različite žanrove - od džeza do popa.

Novosadski bendovi činiće veliki deo programa, pa će u svom gradu nastupiti "Lepša Brena", kantautor Filip Vlatković, "Kilo kilo bend", "Josip A Lisac", "Cimerke", Džimi i Čeri, "Plavi ptičić", "Lajv vinil akt", "Hater mater", te Nenad Marić - poeta, pevač i gitarista koji već desetak godina nastupa pod imenom Kralj Čačka...

Žitelji Novog Sada su kandidovali svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori su odabrali deset gradskih celina, ne saopštavajući ko će od izvođača gde nastupiti. Na ovaj korak su se, saznajemo, odlučili zbog trenutne epidemiološke situacije, a na Novosađane apeluju da program prate sa svojih balkona i prozora. Istovremeno, one koji ne žive na ove godine odabranim lokacijama mole da ne dolaze u druge kvartove i dvorišta

LOKACIJA

svi se nadaju da će već dogodine naredni Festival moći da se organizuje na tradicionalnom mestu, u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna