PREDAVANjE Gorana Šarića, katoličkog teologa i istoričara, na temu „Osmanlijska invazija na Balkan — najveća katastrofa u istoriji ovih prostora" može se pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

XaXaXa

25.09.2020. 09:20

@Dzo - Судећи према ономе што си начвакао на тој тзв. osisanoj latinici, ти још увек ниси стигао ни до времена Косовске битке.

Bole

25.09.2020. 08:54

Ovo je moj zaključak a drugi neka kažu šta hoće. Dok su Osmanlije ovde vladale Srbi su se mnozili i sacuvali svoju veru i tradiciju. U dvadesetom veku Osmanlija nema vise na ovim prostorima a tako počinju i Srbi da nestaju. U hrvatskoj smo statistička greska, u C.G. smo manjina, u Makedoniji, Albaniji i severu Grčke i ne postojimo. Kako vidim Bog nam je poslao Turke da nas zastite od zapadnjaka i zapanjacke hriscanske crkve.

Bocan

25.09.2020. 16:54

@Bole - Jadno je što razmišljaš kao ribica u izdvojeno barici. Turci su jedna od najvećih pošasti. Turčin da bi samo zagrejao noge, ubijao je Srbina i razrezao mu trbuh i u njih stavio noge. Žene su silovali, pa su majke tu decu da ile... Sve zanatlije,školovanje ljude, vodili su put Azije. Decu otimali... Nismo mi nestajala već su se pravili genocid i nad nama. I danas zapad i njihovi pomagači kidišu čim im se ukaže prilika. Ljudi koji razmišljaju kao ti pružaju im takvu priliku. Mi ostali pokušavamo da im se suprotstavimo...