DRAMA U SUBOTICI: U požaru dečak (16) zadobio opekotine, izgoreli kuća i automobili

J. L.

20. 09. 2020. u 18:18

ДРАМА У СУБОТИЦИ: У пожару дечак (16) задобио опекотине, изгорели кућа и аутомобили

Depositphotos

U SUBOTIČKOM naselju Zorka, u ulici Ferenca Bodrogvarija, danas oko 15 časova gorelo je porodično imanje, a na sreću žrtava nema.

U jednom domaćinstvu u naselju Zorka na periferiji Subotice danas popodne buknuo je požar, koji je bukvalno odneo sve pred sobom. U vatrenoj stihiji izazvanoj najverovatnije paljenjem suve trave izoreo je veliki deo domaćinstva u ulici Ferenca Bodrogvarija, dečak od 16 godina zadobio je opekotine, dok su ostali članovi tri porodice koje tu žive prošli bez povreda.

Sumnja se da je uzrok požara vatra koja je planula u zarasloj, suvoj travnatoj površini, a koja se vrlo brzo proširila na objekte i automobile u dvorištu.

- Sva sreća, oni sami su brzo i prisebno reagovali i istrčali napolje tako da na sreću niko nije nastradao. Dok ni su došli i vatrogasci , komšije su se organizovale i očele da gase požar tako da je tragedija srečena – kažu nam komšije. – Videli smo da je dečak odveden sa opekotinama, neki su se gušili jer su se nagutali dima, a ostali su stabilno.

S obzirom da je na tom delu mnogo suve trave, prava je sreća što se požar nije proširio i na druge domove. Dok su tri vatrogasne ekipe gasile požar, čula su se i dva praska, verovatno je eksplodirala butan boca.

U okviru domaćinstva je i automehaničarska radionica, a vatra je progutala sedam automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)