POZIV PREDLAGAČIMA LAUREATA: Inicijative za Novembarsku povelju Novog Sada do 1. oktobra

Z. G.

17. 09. 2020. u 16:49

KOMISIJA za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada Novog Sada pozvala je građane i pravna lica da podnesu obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelje za 2020. godinu.

ПОЗИВ ПРЕДЛАГАЧИМА ЛАУРЕАТА: Иницијативе за Новембарску повељу Новог Сада до 1. октобра

Foto: Z. Grumić

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u privredi, društvenim i drugim delatnostima, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918-t, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama.

Obrazložene inicijative za dodelu Novembarske povelje podnose se Komisiji do 1. oktobra na adresu Skupštine Grada Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna