RELJIĆI U NOVOM DOMU U LEDINCIMA: Počela isporuka građevinskog materijala izbeglim porodicama koje žive u Vojvodini

J. S.

01. 09. 2020. u 11:50

POSLE četvrt veka podstanarskog života, Predrag Reljić koji je izbegao iz Siska 1995. godine, uskoro će sa svojom suprugom i dve kćerkice imati svoj dom u Ledincima, nadomak Novog Sada, zahvaljujući bespovratnim sredstvima i građevinskom materijalu koji je obezbedila Pokrajinska vlada.

РЕЉИЋИ У НОВОМ ДОМУ У ЛЕДИНЦИМА: Почела испорука грађевинског материјала избеглим породицама које живе у Војводини

Pokrajinska vlada

Kuća Reljićevih za sada ima temelje, gradnja se nastavlja, a glava porodice, Predrag, ističe da će od trenutka kada se budu uselili u svoj dom, njihov život krenuti srećnijim putem.

Reljići su jedna od 47 porodica kojima se, počevši od juče, isporučuje građevinski materijal za poboljšanje uslova stanovanja. Oni su ova sredstva ostvarili na konkursu u junu ove godine putem Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

- Pokrajinska vlada je preko Fonda u protekle četiri godine uspela znatno da uveća sredstva za pomoć izbeglim i raseljenim licima. Sva sredstva za sve programe su bespovratna. Veliko je zadovoljstvo videti novi početak za ovu i sve druge porodice koje smo pomogli - kazao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade juče tokom posete porodici Reljić. - Imamo i brojne druge konkurse za pomoć izbeglim i raseljenim licima, poput programa za kupovinu seoskih kuća.

Direktor Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica Predrag Ćutilo, kazao je da je za programe stambenog zbrinjavanja Pokrajinska vlada od 2016. izdvojila 120 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili