SUBOTICU ĆE VODITI ŠIROKA KOALICIJA: Apsolutnom većinom glasova na konstitutivnoj sednici izabrano rukovodstvo grada na severu pokrajine

J. LEMAJIĆ

24. 08. 2020. u 11:46

U NAREDNE četiri godine prvi čovek Subotice biće Stevan Bakić iz Srpske napredne stranke, a gradskim parlamentom predsedavaće Balint Pastor, nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara.

СУБОТИЦУ ЋЕ ВОДИТИ ШИРОКА КОАЛИЦИЈА: Апсолутном већином гласова на конститутивној седници изабрано руководство града на северу покрајине

Novosti

Izvršnu vlast činiće i Imre Kern (SVM), dosadašnji držani sekretar u ministarstvu građevinarstva, kao i sedam članova Gradskog veća - Čila Goli (SVM), zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Srđan Samardžić (SNS) za privredu, Hajnalka Bognar Pastor (SVM) za poljoprivredu, Miloš Nikolić (SNS) za obrazovanje i kulturu, Ilija Đukanović (PS) za socijalnu zaštitu i zdravstvo, Nataša Aleksić (SDPS) za sport i omladinu i Hargita Erči (SVM) za turizam, investicije i međunarodnu saradnju. Na konstitutivnoj sednici, odlučeno je i da zamenik predsednika Skuštine grada bude Nebojša Crnogorac (SPS), a sekretar Đula Ladocki (SVM).

Stevan Bakić - Novosti

Novo rukovodstvo grada izabrano je apsolutnom većinom glasova, što govori o širokoj koaliciji koja će u narednom periodu voditi grad.

RAĐENOVIĆ PONOVO NA ČELU

Predrag Rađenović je ponovo predsednik Opštine Sečanj, a Arsen Plahin je izabran za predsednika lokalnog parlamenta. Za sekretara Skupštine ponovo izabrana Dragana Čorlija, a za zamenika predsednika Opštine izabrana je Ljiljana Kitić. Za članove Opštinskog veća izabrani su Slobodan Repac, Deni Besu i Đorđe Vukoje.

B. G.

- Najviše energije usmerićemo na privlačenje domaćih i stranih investicija, širenje privredne zone, očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mesta i smanjenje nezaposlenosti koja je u Subotici trenutno oko sedam odsto - naglasio je novi gradonačelnik Stevan Bakić, dodavši da neće biti skrajnuta ni obnova školskih objekata, izgradnja saobraćajne i sportske infrastrukture, kao ni ulaganja u poljoprivredu, zdravstvo, socijalnu zaštitu i kulturu.. - Subotica će i ubuduće biti veliko gradilište. Aktivnosti gradskog rukovodstva biće usmerene na obnovu zgrade Narodnog pozorišta, nastavak izgradnje spa centra sa akva-parkom na Paliću; realizaciju projekta "Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš", uređenje Opšte bolnice, Doma za decu "Kolevka" i Gradskog stadiona.

Predrag Rađenović - Novosti

Balint Pastor je poručio da će biti partner svima koji žele dobrobit grada Subotice i njenih građana i da će se i dalje zalagati za ono što je govorio tokom izborne kampanje.

- Govorio sam da je moja namera da se sačuva vekovni karakter grada Subotice i da se u ovom gradu obezbedi život dostojan 21. veka. Ja sam 13 godina narodni poslanik voljom građana Republike Srbije. Tako će da ostane i u ovom šestom mandatu, ali želim da na neposredan način doprinesem razvoju našeg grada, a ne na posredan - rekao je Pastor. - Ja ću i dalje biti narodni poslanik, imaću platu narodnog poslanika koja je inače manja od zarade predsednika Skupštine grada.

NOVI STARI PREDSEDNICI

U opštinama Čoka i Novi Kneževac na severu Banata SNS je prvi put moglo samostalno da formira vlast, ali će je, ipak, činiti koalicije.

U Čoki je uz naprednjake od petka SVM, a vladajuću koaliciju u Novom Kneževcu čine sve tri parlamentarne stranke: SNS, SVM i SPS. Stana Đember (SNS) i naredne četiri godine će biti predsednica opštine Čoka, a njen zamenik je stranački kolega Mihajlo Popović. Za predsednika SO Čoka izabran je Tibor Olaj (SVM).

U Novom Kneževcu SN je osvojilo 18 od ukupno 31 mandata. Za predsednika opštine ponovo je izabran naprednjak Radovan Uverić, doktor veterinarske medicine, kojem će ovo biti drugi mandat na ovoj poziciji. Predsednik SO ponovo je Nandor Ujhelji iz SVM. Za sekretara SO postavljena je Radenka Cvetanović.

R. Š.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024