DOBRE VESTI SA JUGA: Dalje opadanje broja kovid pacijenata

D. Ristić

10. 08. 2020. u 14:57

NASTAVLjA se trend opadanja broja kovid pacijenata u Vranju i Surdulici, pokazuju najnoviji podaci vranjskog kriznog štaba.

ДОБРЕ ВЕСТИ СА ЈУГА: Даље опадање броја ковид пацијената

Foto: D. Ristić

Prema najnovijim podacima, u četiri vranjske kovid bolnice se leči 82 pacijenta, od čega je kovid 33 pozitivnih. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih mesta je 133. Na kiseoniku je 14 pacijenata, a na kućno lečenje otpušteno je još njih pet.

U vranjskoj kovid ambulanti u nedelju je obavljeno 98 pregleda, od čega prvih 36, a kontrolnih 62. Uzorkovana je krv kod 54 lica i sačinjena 67 RTG pluća. Urađeno je 49 brzih i 47 PCR testova.

U surduličkoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 46 pacijenata. Prema rečima koordinatora ove kovid bolnice dr Marka Dinčića, kod 32 pacijenta potvrđen je kovid, njih osmoro je negativno, a šest čeka rezultate testiranja.

U predhodna 24 sata bilo tri prijema novih pacijenata, a dvoje je napustilo bolnicu. Trenutno je u bolnici 17 slobodnih mesta.

Iako podaci i iz Vranja i iz Surdulice ohrabruju, dr Dinčić apeluje da se i dalje poštuju mere prevencije, jer je praksa pokazala da kada se ljudi opuste ne nose maske i krenu sa okupljanjima, broj hospitalizovanih rapidno raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!