AUTOMATSKI STIŽE INFORMACIJA: Unapređena usluga eUprave za testiranje na koronu

J. Ž. S.

30. 07. 2020. u 12:58

АУТОМАТСКИ СТИЖЕ ИНФОРМАЦИЈА: Унапређена услуга еУправе за тестирање на корону

Tanjug

BESPLATNO automatsko obaveštenje građana o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla je kako kažu u Kancelariji za IT i eUpravu unapređen i pored ranije usluge prijave za notifikaciju na Portalu eUprava, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

- Dovoljno je da građani svoje kontakte ostave u zdravstvenoj instituciji prilikom samog testiranja, a obaveštenje da je test gotov stiže automatski - izjavio je doc.dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

- Ovaj servis će i dalje slati obaveštenje isključivo o tome da je rezultat PCR testa gotov, a rezultate testa građani će i dalje moći da pogledaju na e-zdravlje.gov.rs. 

On je podsetio da građani nemaju više potrebu da odlaze u zdravstvene institucije i da se izlažu i najmanjem riziku, već će servis automatski funkcionisati i obaveštavati građane 24 sata dnevno.

Za one koji zaborave da ostave svoje kontakt podatke prilikom testiranja i dalje je dostupna usluga prijave za notifikaciju na Portalu eUprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)