ZLATNA ZNAČKA KPS GORDANI DIMITRIJEVIĆ: Dodeljena prestižna nagrada

D. Ristić

28. 07. 2020. u 21:03

PRSTIŽNO priznanje „Zlatna značka“ Kulturno prosvetne zajednice Srbije ove godine dodeljena je Gordani Dimitrijević, direktorki Narodnog univerziteta Vranje.

ЗЛАТНА ЗНАЧКА КПС ГОРДАНИ ДИМИТРИЈЕВИЋ: Додељена престижна награда

Foto: D.Ristić

Ovu odluku je doneo žiri kojim je predsedavao književnik Milovan Vitezović.

U obrazloženju se navodi da se nagrada dodeljuje se „za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti, za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije. Cenjen je pre svega individualan rad u ovoj oblasti tokom dužeg niza godina.

- I onda kada se čovek obeshrabi, uvek negde postoji neko ko prati i vrednuje stvari na način na koji mu se čini da je pravedno. Drago mi je da je neko primetio i pratio moj dosadašnji književni i pedagoški rad. Zlatnu značku ću s ponosom nositi jer ona predstavlja i podsticaj za dalji rad na očuvanju srpskog jezika, kulture i našeg nacionalnog identiteta – kaže Gordana Dimitrijević.

Dimitrijevićeva iza sebe ima vrlo uspešnu karijeru u prosveti, objavljivala je priče, pesme, dramska dela, kritičke osvrte i prikaze u mnogobrojnim književnim časopisima i zbornicima, a svoj doprinos razvoju kulture Vranja dala je i kroz organizovanje brojnih manifestacija.

„Zlatnu značku“ dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Svečano uručenje je odloženo zbog vanredne situacije u Beogradu, pa će datum svečanosti biti naknadno objavljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju