PODACI ZA KRALJEVO: Od 297 testiranih, pozitivno 70 uzoraka

G. Ć.

26. 07. 2020. u 16:32

Posle dvodnevnog zatišja i smanjenja novoobolelih pacijenata najverovatnije i zbog osetno manje obavljenih testova, broj Kraljevčana inficiranih kovidom-19 ponovo je porastao.

ПОДАЦИ ЗА КРАЉЕВО: Од 297 тестираних, позитивно 70 узорака

Foto: G. Šljivić

Kako je u nedelju po podne saopštio gradski Krizni štab, prema podacima za 25. jul ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, od rekordnih 297 uzoraka sa teritorije Kraljeva testiranih u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta, 70 je pozitivno na kovid-19.

Ovi podaci još jednom potvrđuju da je, uprkos postepenoj stabilizaciji epidemiološke situacije, opasnost od infekcije virusom korona i dalje veoma prisutna u kraljevačkom kraju i da je neophodno da se graćani striktno pridržavaju svih preporučenih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Od početka epidemije, u gradu na Ibru zvanično je evidentirano 1.114 slučajeva infekcije, od kojih 1.062 od 17. juna.

Kako je saopštio ovdašnji Krizni štab, u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica” u subotu nije bilo preminulih pacijenata od posledica korone. Od početka epidemije, bitku sa ovim virusom do sada je izgubilo 25 Kraljevčana, od kojih 22 u drugom naletu infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)