LEKARI DESETKOVANI: Vanredna situacija proglašena u još jednoj opštini u Srbiji

Tanjug

subota, 25. 07. 2020. u 15:10

ЛЕКАРИ ДЕСЕТКОВАНИ: Ванредна ситуација проглашена у још једној општини у Србији

Foto: B. Puzović

ZBOG pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti COVID-19, na teritoriji opštine Ljig je proglašena vanredna situacija. Najveći problem predstavlja veliki broj zaraženih radnika.

- Šest radnika u Domu Zdravlja je pozitivno i još šest radnika koji su bili sa njima u kontaktu nalaze se u kućnoj izolaciji. Od 56 radnika, 12 je "van stroja", tako da ova zdravstvena ustanova otežano funkcioniše. Pregrupisali smo se, u kovid ambulanti rade dva mlada lekara, koji primaju pacijente sa kovid simptomima. Trudimo se da obavljamo sve ono što se od nas traži - izjavio je za RINU, direktor Doma zdravlja u Ljigu dr Miroslav Jovančević.

Uvođenjem vanredne situacije donet je i niz posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, među kojima je rad ugostiteljskih objekata, primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja,dezinfekcija.

Za 24 dana jula registrovano je 45 pozitivnih lica na virus korona, dok njih 35 čeka na rezultat PCR testa.

- Imali smo i jedan smrtni slučaj od posledica korone. Apelujem na sve građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a mi ćemo kao Štab za vanredne situacije učiniti sve shodno našim mogućnostima da zaštitimo svoje sugrađane - rekao je predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dačo

25.07.2020. 16:06

Кад не буде има ко да ради онда се сетите радника,а радник је радник цео живот