PET NOVOOBOLELIH OD KORONE: Epidemiološka situacija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

22. 07. 2020. u 13:37

NAKON dva dana zaredom bez ijedne osobe u Rudničko-takovskom kraju novoobolele od kovid-19, po današnjem zvaničnom izveštaju ima ih još pet.

ПЕТ НОВООБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Foto M. B.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom takozvanom „piku“ od polovine juna, od kovida-19 do danas su obolela su 58 pacijenta, uz četiri smrtna ishoda, izlečeno je 20, pet ih leči Klinički centar u Kragujevcu, četiri milanovačka Opšta bolnica, dva Opšta bolnica u Čačku, ostalih 23 sa lakšom kliničkom slikom su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 61 lice, nije bilo novih hospitalizacija - izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Dr Predrag Šutić, direktor Opšte bolnice u ovom gradu, potvrđuje da je na Grudnom i Neurološkom odeljenju trenutno hospitalizovano 16 osoba.

- Od njih, četvoro su dokazano pozitivni na korona virus. Svi ostali su sa kliničkom slikom, koja odgovara infekciji tim virusom, većina ima upalu pluća. Imamo i nekoliko pacijenata na drugim odeljenjima, koji su zbog prirode svoje bolesti hospitalizovani, a brzi testovi su pokazali da su pozitivni na korona virus, pa se po protokolu čekaju rezultati briseva. Sada je manje mlađih pacijenata – kazao je dr Šutić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode