EKSPLOZIJA ZARAZE U LOZNICI: Još 60 novozaraženih virusom korona

Vladimir Mitrić

16. 07. 2020. u 17:42

ЕКСПЛОЗИЈА ЗАРАЗЕ У ЛОЗНИЦИ: Још 60 новозаражених вирусом корона

V. Mitrić

U LOZNIČKOM kraju je, prema podacima koje je saopštio Zavod za javno zdravlje u Šapcu, 60 novozaraženih korona virusom, pa ih je, do sada, 322.

Predhodnog dana, bilo je sedam novih inficiranih Lozničana tim opakim virusom.U Krupnju beležimo jedan novi slučaj, a u Malom Zvorniku 5.Novozaraženih, u poslednjem izveštaju nadležnih, u ljubovijskom kraju nema.

Dr Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici, kaže da Infektivno odeljenje ove ustanove, koja je ukinula kovid odeljenje, koje je trajalo samo nekoliko dana, dođe u proseku oko 60 pacijenata.Na ovo odeljenju leži 31 pacijent koji je zaražen korona virusom ili ima tegobe koje liče na njega, a samo se čeka da i nalaz to potvrdi.

Kroz Trijažni centar Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, gde neumorno rade timovi lekara i drugog medicinskog osobalja, uz druge poslova koje redovno, i to danoćno čini ova ustanova, prođe i više od 160 ljudi.Ako se ustanovi da imaju tegobe, koje ukazuju na korona virus, pacijenti se, zavisno od stanja, upućuju kući ili na Infektivno odeljenje.Pre toga, prolaze kroz razne vidove pregleda i dijagnostike, a dosadašnja praksa svedoči da se najduže zadržavaju za očitavanje snimka pluća.Gužve na „trijaži“ su svakodnevne.

- Naši zaposleni, od medicinskih sestara i tehničara do lekara, rade, zaista, „od jutra do sutra“, a da imamo i duple kapacitete bile bi nam pune ruke posla – kaže dr Branka Krasavac, direktorka Doma zdravlja u Loznici . - Svi smo svesni odgovornosti za zdravlje ljudi, posebno u ovim uslovima, i neprestano smo u poslu „kao na tarci“, u želji da sačuvamo zdravlje naših pacijenata, kad je reč o korona virusu, ali i da drugi poslovi ne trpe ni za jotu, kako se kaže u narodu.

Grad Loznica je uveo vandredno stanje, početkom sedmice, zbog novog talasa pandemije korona virusa i rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, je neprestano u mobilnom stanju, kako bi pomoglo što, objektivno, mogu da se pomogne obolelim ljudima, a zdarvim da se, po ko zna koji put, ukaže na nužnost poštovanja pereventivnih mera, što čine i lekari i drugo osoblje ovdašnjeg Doma zdravlja, po mnogima ustanove u zapadnoj Srbiji, koja je, u ovakvim uslovima, pokazala i znanje i umeće i hrabrost kad je reč o svakom pacijentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)