KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 44 građana pozitivno na virus

J. S.

16. 07. 2020. u 15:54

NAKON zastoja u pristizanju rezultata PCR testiranja, prema podacima Zavoda za javno zdravlje još kod 44 pacijenata iz Pčinjskog okruga potvrđen je korona virus.

КОРОНА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Још 44 грађана позитивно на вирус

Foto Ž. Knežević

 Među njima je dvadeset sedam građana Vranja. Reč je o 120 brisa uzorkovanih 13. Jula. Prema rezultatima, pored Vranja registrovano je i devet novozaraženih u Vladičinom Hanu  u Bujanovcu 3, Surdulici i Trgovištu po 2 i jedan u Preševu.

-Indirektni pokazatelj epidemiološke situacije je manji broj pregleda u Kovid ambulant. Imamo jednu blagu tendenciju smanjenja broja i obolelih i pregleda, možemo da kažemo da se polako ta situacija poboljšava, ali zaista moramo da budemo oprezni – kaže gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković

Kao prvi čovek Kriznog štaba on kaže da se već razmišlja o novom talasu, te da je izvesno da će i Bujanovačka Banja biti uvrštena u sistem Kovid bolnica.

Tamo će biti, pre svega, hospitalizovani pacijenti koji su u fazi izlečenja, kojima nije potrebna kiseonička potpora, već samo nastavak bolničke terapije do potpunog izlečenja . najavljuje Milenković.

U jedinoj KOVID ambulanti u ATD-u u Vranju u sredu je bilo 248 pregleda, što je manje u odnosu na prethodni dan. Tokom srede i četvrtka zabeleženi su novi transporti težih slučajeva iz Vranja u Klinički centar Niš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna