SMANJEN BROJ PRIJEMA U BOLNICU: Malo bolja epidemiološka situacija u Moravičkom okrugu

V. I.

13. 07. 2020. u 16:27

СМАЊЕН БРОЈ ПРИЈЕМА У БОЛНИЦУ: Мало боља епидемиолошка ситуација у Моравичком округу

Foto: V. Ilić

U MORAVIČKOM okrugu potvrđeno je još 54 slučajeva inficiranja korona virusom, a u čačanskoj bolnici život preminuo je još jedan pacijent od posledica zaraze korona virusom. Tokom vikenda je smanjen broj prijema u čačansku bolnicu, pa je hospitalizovano osmoro ljudi.

- U petak je bilo 89 pregleda, u subotu 66, a u nedelju 58 - rekao je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje virusa u Čačku, istakavši da je malo boljoj epidemiološkoj situaciji doprinelo uvođenje vanredne situacije, ali da još uvek ima neodgovornih građana.

- Žena je, recimo, plastila na njivi, a odmah posle toga hospitalizovana i preminula je. U obližnjem selu omladina je napravila žurku, na kojoj je bilo mnogo ljudi. Mi ne možemo sa svim tim da izađemo na kraj. Kraj ove nedelje jeste vreme kad treba da očekujemo smanjen broj inficiranih, ali veliki problem predstavljaju studenti koji će se vratiti iz Beograda u Čačak. Zato apelujem i molim sve građane da nose maske, jer tako čuvaju živote svih nas.

U čačanksoj bolnici trebnutno je hospitalizovano 144 pacijenta, a devet je na respiratoru. Za tri dana otpušteno je 17 pacijenata, a rasterećenje bolničkih kapaciteta očkuje se i narednih dana.

- Očekujemo da u toku dana bude otpušteno još nekoliko pacijenata. U saradnji sa Sporstkim centrom „Mladost“ u kovid je pretvoreno odeljenje za rehabilitaciju, na taj način smo dobili još 80 ležajeva, a ukupan kapacitet bolnice sada je 220 pacijenata. U bolnici trenutno ima 17 respiratora i imamo svu potrebni opremu – kazao je gradonačlnik Čačka Milun Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)