Muke novosadskih roditelja zbog upisa u vrtić: Tri puta više dece nego mesta

Lj. P.

08. 07. 2020. u 09:30

ZA upis u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu i ove godine je vladalo veliko interesovanje, posebno za jaslene grupe. U oko 70 vrtića na području grada, od septembra mesta ima za 1.443 dece, a na ovogodišnji konkurs prijavljeno je 4.212 dečaka i devojčica, što je trostruko više od broja slobodnih mesta.

Муке новосадских родитеља због уписа у вртић: Три пута више деце него места

Foto: D. Dozet

Na spisku primljenih se, kako navode u ovoj dečjoj ustanovi, nalazi 904 dece. Imena mališana koji će na jesen krenuti u vrtiće objavljena su na sajtu PU "Radosno detinjstvo", ali i na ulaznim vratima svih vrtića.

TRAŽIĆE PROŠIRENjE

PREDŠKOLSKA ustanova "Radosno detinjstvo" će, kako predočavaju, od Grada tražiti odobrenje da u vrtiće upiše dodatnih 20 odsto mališana. Veruju da će im, kao i prethodnih godina, ovaj zahtev biti odobren.

- Vladalo je veliko interesovanje za jaslene grupe, tako da broj prijavljenih premašuje slobodna mesta - kažu u "Radosnom detinjstvu". - Ostalo je još slobodnih mesta za poludnevni boravak, za koji je bilo manje zainteresovanih. Za poludnevni boravak je bilo raspisano 471 slobodno mesto.

Podnosioci prijava, odnosno roditelji ili staratelji mališana, mogu u roku od osam dana od dana objavljivanja rezultata da pogledaju konkursnu dokumentaciju. Ukoliko su nezadovoljni rangiranjem, takođe u istom roku mogu da podnesu žalbu Komisiji za prijem dece.

Upis primljene dece i potpisivanje ugovora je od 10. do 21. avgusta u prostrijama Predškolske ustanove u Ulici Pavla Simića 9 u Novom Sadu, od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova.

Ukoliko roditelj ne potpiše ugovor u navedenom periodu, kako ističu u "Radosnom detinjstvu", smatraće se da je odustao od prijema i upisa deteta.

Prilikom polaska deteta u vrtić, roditelj je dužan da vaspitačima dostavi potvrdu nadležnog pedijatra da je dete zdravo, koja ne može biti starija od pet dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024