"HILJADE TONA LJUBAVI" U MAJU: Kragujevac đurđevdanskim koncertima obeležava Dan i slavu Grada

V. Hadžić

16. 04. 2024. u 06:30

DAN i slava grada, Đurđevdan, u Kragujevcu se tradicionalno slavi tri dana. Tako će biti i ove godine, svečanosti će trajati od 6. do 8. maja.

ХИЉАДЕ ТОНА ЉУБАВИ У МАЈУ: Крагујевац ђурђевданским концертима обележава Дан и славу Града

Grad Kragujevac-arhiva

Pod nazivom "Hiljade tona ljubavi" na trgu ispred zgrade Grada prve večeri, 6. maja, nastupiće Bajaga i "Neverne bebe". Kruna programa, koncert kragujevačkog Simfonijskog orkestra, sa gostima Dadom Topićem, Tijanom Dapčević, Ivanom Negativ i Kikijem Lesendrićem i pilotima, održaće se 7. maja. Za mlađe Kragujevčane, u pripremi je hip-hop veče 8. maja.

Đurđevdanski koncerti deo su majskih svečanosti koje u Kragujevcu traju celog meseca. Počinju "Đurđevdanskim pesničkim susretima", nastupom dečjeg i omladinskog folklornog ansambla "Abrašević", Đurđevdanskim maskenbalom i Festivalom uličnih svirača, a nastavljaju se Međunarodnim lutkarskim festivalom "Zlatna iskra", Sajmom knjiga i drugim manifestacijama.

Nagrade

TRADICIONALNE Đurđevdanske nagrade u oblasti privrede, medicine, novinarstva, umetnosti i humanitarnog rada biće uručene na svečanoj sednici gradskog parlamenta u zgradi stare Skupštine u porti hrama Svete Trojice.

Od 23. do 29. maja na programu su "Joakimovi dani" - revija pozorišnih predstava koja se organizuje u čast prvog srpskog dramskog pisca. Majske svečanosti 31. maja biće zatvorene izložbom "75 godina Narodnog muzeja Šumadije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?