HODOČAŠĆE ZA MALOG LUKU: Humanitarni marš Dejana Živića od Kraljeva do Ostroga

G. ĆIROVIĆ

10. 04. 2024. u 19:22

KAKO bi pomogao u prikupljanju novca za nastavak lečenja u Turskoj šestogodišnjeg Kraljevčanina Luke Radovića sa autizmom, potpredsednik Pokreta „Srce heroja“ Dejan Živić (51), penzionisani radnik MUP, rodom iz Obilića na KiM sa boravištem u Kraljevu, krenuo je jutros pešice na svojevrsni humanitarni marš od grada na Ibru do manastira Ostrog u Crnoj Gori.

ХОДОЧАШЋЕ ЗА МАЛОГ ЛУКУ: Хуманитарни марш Дејана Живића од Краљева до Острога

G.Šljivić

Ovim petnaestdnevnim hodočašćem od oko 380 kilometara, preko Raške, Novog Pazara, Tutina, Rožaja, Berana, Mojkovca, Kolašina, Podgoricce i Danilovgrada, Živić želi da podstakne sve one koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju 3,5 miliona dinara koliko je potrebno Luki za transplantaciju matičnih ćelija u Turskoj.

- Do sada smo uz pomoć dobrih ljudi prikupili 1,66 miliona dinara i nadam se da će nakon završetka ovog mog poduhvata na računu biti dovoljno novca koji će malom Luki omogućiti nastavak lečenja – skromno kaže Dejan Živić.

G.Šljivić

Njegovom polasku na put sa platoa ispred crkce Svete Trojice u centru Kraljeva, osim članova Pokreta „Srce heroja“ prisustvovali su i čelnici ovdašnje lokalne samouprave, kao i mali Luka Radović sa svojom majkom Stefanom.

G.Šljivić

 

- Već pune četiri godine traje naša svakodnevna borba za Lukino zdravlje. Za lečenje na klinici u Turskoj pod nadzorom doktora Erdena potrebno je mnogo novca koji sami ne možemo da obezbedimo – kaže Stefana Radović. - U akciju su se uključile ovdašnje škole, firme, brojni plemeniti ljudi, a posebnu zahvalnost dugujemo „Srcu heroja“ i Dejanu Živiću, istinskom humanom heroju. Naše misli i molitve su uz njega.

G.Šljivić

 

Prvih pet kilometara Živić je prepešačio uz pratnju svojih prijatelja, a onda je nastavio sam do konačnog cilja. Do svetinje na Ostrogu i punog iznosa za Lukino lečenje. Neka ti je sa srećom, Dejane!

RAČUNI ZA POMOĆ

ZA pomoć Luki Radoviću dostupni su i računi: dinarski 160-6000001939263-29, devizni 160-6000001939303-06 IBAN RS35160600000193930306 SWIFT/BIC DBDBRSBG, a moguće je poslati i SMS sa tekstom 255 na 3800 (cena poruke je 200 dinara).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave