ARHITEKTONSKO NASLEĐE: Izložba u NB "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

10. 04. 2024. u 13:06

U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu, u ponedeljak, 15. aprila, biće upriličeno otvaranje izložbe „Arhitektonsko nasleđe Mihajla Mitrovića”.

АРХИТЕКТОНСКО НАСЛЕЂЕ: Изложба у НБ Стефан Првовенчани у Краљеву

NB Stefan Prvovenčani

Ovu izložbu su autorke Snežana Marjanović i Katarina Nedimović Zatežić priredile 2022. godine povodom 100 godina od rođenja Mihajla Mitrovića, jednog od najpoznatijih srpskih arhitekata u svetu.

Neka do njegovih najznačajnijih dela su odmorište „Narcis” na Zlatiboru, stacionar OUN u Banji Koviljači, hotel „Putnik”, Geneksove kule (Zapadna kapija), hram Sv. Vasilija Ostroškog u Beogradu, Vrnjački ciklus („Snežnik”, „Slatina”, „Rimski izvor”, „Jezero”), blok „Proleće” u Čačku...

Kako je najavljeno, svečano otvaranje zakazano je za 18 sati uz predavanje na temu „Arhitektonsko nasleđe Mihajla Mitrovića”, koje će održati autorke postavke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)