KOPELIJA, ZNAK PODRŠKE JELENI: Humanitarna baletska predstava za lečenje mlade Užičanke

N. J.

08. 04. 2024. u 06:45

U GODINI u kojoj nosi titulu prestonice kulture Srbije, Užice se seća Ljubinke Dobrijević, umetnice, igračice, koreografa i pedagoga.

КОПЕЛИЈА, ЗНАК ПОДРШКЕ ЈЕЛЕНИ: Хуманитарна балетска представа за лечење младе Ужичанке

privatna arhiva

Njoj u čast, baletski ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda izvešće balet "Kopelija" sutra na sceni užičkog teatra. Ova predstava imaće i humanitarni karakter, sav prihod od ulaznica po ceni od 1.000 dinara namenjen je lečenju mlade Užičanke Jelene Luković (35).

Grad Užice, narodno pozorište iz Užica i Beograda, pozvali su Užičane da u što većem broju dođu na baletsku predstavu, da uživaju u sjajnoj baletskoj igri i da na ovaj način budu podrška Jeleni Luković.

Račun

BROJ namenskog humanitarnog računa za pomoć Jeleni je: 205-9001032129012-15, NLB banka, primalac Jelena Luković.

Jeleni je dijagnostikovan trostruko negativni karcinom dojke, usledilo je lečenje, međutim 2022. su otkrivene brojne metastatske promene na oba plućna krila. Lane su otkrivene metastatske promene i na mozgu. Primenjene su terapije na iks i gama nožu, ali je tokom ove godine nastupilo novo pogoršanje.

Mladoj Užičanki su neophodna sredstva za nastavak lečenja medikamentima koji nisu na pozitivnoj listi, a samo jedna od osam potrebnih aplikacija leka košta 477.465 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave