ZLATO DONEO ORAO: Nišlije briljirale na međunarodnom kulinarskom festivalu na Braču

J. Ć.

28. 03. 2024. u 06:15

ČLANOVI Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša ostvarili su veliki uspeh na nedavno završenom Međunarodnom kulinarskom festivalu "Biser mora" osvojivši 13 medalja.

ЗЛАТО ДОНЕО ОРАО: Нишлије бриљирале на међународном кулинарском фестивалу на Брачу

foto: Udruzenje

 Zlato su doneli prizvodi u disciplini izložbenih radova - "Orlovo gnezdo", "Faberžeovo jaje", "Nakit", "Šumska idila", rad u marcipanu, 3D slika, svečana torta i "Morsko dno". Niš je predstavljalo ukupno petoro takmičara, a bilo je učesnika iz čak 27 zemalja.

- Na festivalu održanom u mestu Supetar, na ostrvu Brač, ekipa iz Niša vratila se sa sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje - izjavila je predsednica ugostiteljskih i turističkih poslenika Ančica Dimitrijević.

Irena Antić osvojila je za rad u marcipanu zlatnu medalju, za pripremanje deserta u boksu bronzanu medalju, a za vegansku kuhinju srebrnu medalju.

Roštilj zamirisao ostrvom

DIMITRIJEVIĆEVA je podsetila, 19. po redu takmičenje "Biser mora" organizuje Kuvarska asocijacija ŠKMER. Takmičenje je predviđeno za škole, fakultete, profesionalne kuvare, ali i amatere.

- Pruža priliku da takmičari pokažu svoje umeće, da puno toga nauče, ali i da predstave proizvode svoga kraja. Mi smo tako radili masterklas šef u pripremanju niškog roštilja. Čitavo ostrvo zamirisali smo roštiljem našeg kraja koji se svima jako dopao - rekla je ona.

- Danijela Veljković osvojila je u kategoriji artistika dve zlatne medalje, u kategoriji rad u marcipanu jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju, a u kategoriji rižoto bronzanu medalju. Njeni radovi "Orlovo gnezdo", "Faberžeovo jaje", "Nakit", "Šumska idila", privukli su najviše pažnje. Aleksi Jeremiću pripala je bronzana medalja u kategoriji pripremanje piletine, a za pripremanje ribe srebrna medalja. Jovan Pejković osvojio je zlatne medalje u kategorijama svečanih torti i rad u marcipanu. Mihajlu Stojanoviću za pripremu piletine pripala je zlatna medalja, a za pripremanje ribe bronzana medalja - istakla je Dimitrijevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!