OD 12 ODELJENJA PO "DRVO GENERACIJE": Ekološka akcija učenika Poljoprivredne škole u Negotinu

S. M. J.

26. 03. 2024. u 09:31

ĐACI Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić” na Bukovu kod Negotina jedan od svojih parkova ulepšali sa 12 sadnica krasne vrbe.

ОД 12 ОДЕЉЕЊА ПО ДРВО ГЕНЕРАЦИЈЕ: Еколошка акција ученика Пољопривредне школе у Неготину

Foto: S.M.Jovanović

Za 12 odeljenja jedine Poljoprivredne škole u istočnoj Srbiji, „Rajko Bosnić“ na Bukovu kod Negotina, zaposleni su obezbedili 12 sadnica šarenolisne loptaste vrbe. Svako od odeljenja ove obrazovne ustanove, koja školuje buduće poljoprivredne i veterinarske tehničare, vinogradare – vinare i izrađivače hemijskih proizvoda, brinuće o svom stablu.

-Maturanti će svoje drveće predati novoj generaciji. Pokušaćemo da na ovaj način učinimo nešto dobro za prirodu čiji smo deo, sebe i buduća pokoljenja - kaže Vesna Milošević, profesor u ovoj školi.

Akcija „Drvo generacije” deo je regionalne ekološke akcije „Zelena ReGeneracija”, koja za cilj ima upravo jačanje ekološke odgovornosti kroz sadnju drveća i podizanje svesti o zaštiti životne sredine. Podržala su ih ministarstva prosvete i omladine i turizma.

Foto: S.M.Jovanović

Svakom odeljenju po stablo

-Trudimo se da čuvamo prirodu i brinemo o njoj. Želimo i lepše okruženje u kome boravimo i učimo, a ova akcija je i prilika za druženje i učenje van učionice - kaže Jovan Oprijanović, učenik prvog razreda.

U školi ističu da je ovo samo jedna od aktivnosti šire prolećne ekološke akcije škole koja će obuhvatiti podelu imanja škole na parcele o kojima će brinuti odeljenja. Svako od njih će urediti svoj kutak, saditi cveće i održavati ga, a najuspešnije odeljenske zajednice će biti nagrađene.

-Akcija sadnje drveća je i u našem razvojnom planu škole. I inače smo planirali da svako odeljenje posadi po jedno drvo i da budu zaduženi za održavanje i rast svog drveta. Nadam se da smo ovim dali i lični doprinos zaštiti životne sredine - kaže Snežana Đorđević, direktorka škole i dodaje će za đake na temu zaštite i očuvanja životne sredine u narednom periodu održati i tematske ugledne časove, kviz takmičenje i projekcije ekoloških dokumentarnih filmova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave