MAJA POPOVIĆ U SMEDEREVU: Prvi ministar pravde u Okružnom zatvoru, posle više od pola veka

J. I.

18. 03. 2024. u 08:54

MINISTARKA pravde Maja Popović i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević posetili su Okružni zatvor u Smederevu.

МАЈА ПОПОВИЋ У СМЕДЕРЕВУ: Први министар правде у Окружном затвору, после више од пола века

Foto Ministarstvo pravde

Ministarka se upoznala sa smeštajnim kapacitetima i uslovima u kojim borave osuđena lica, saopštilo je ovo ministartvo.

Tokom posete zatvoru, ministarka je obišla i ekonomiju ovog zavoda, koja se prostire na površini od skoro dva hektara i nakojoj je zasađeno oko 3.000 stabala voća. Na ekonomiji se proizvodi hrana za potrebe lica lišenih slobode, dok se višak proizvoda sa zatvorskih plantaža plasira na domaće i inostrano tržište.

Ministarka pravde Maja Popović se sastala u Smederevu i sa predstavnicima pravosudnih organa. Predstavnici sudova i javnih tužilaštava upoznali su ministarku sa postojećim smeštajnim kapacitetima i potrebama za poboljšanje uslova rada.

Ministarka Popović je prvi ministar pravde koji je u periodu više od pola veka posetila zatvor u ovom gradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!