"OKO ARHITEKTURE": U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju otvorena izložba

J. S.

25. 02. 2024. u 10:58

U GALERIJI Narodnog muzeja u Vranju otvorena je manifestaciju ,,Oko arhitekture“, koju je organizovalo Društvo vranjskih arhitekata u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije.

ОКО АРХИТЕКТУРЕ: У Галерији Народног музеја у Врању отворена изложба

Foto:J.S.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković na svečanom otvaranju  je najpre izrazio zadovoljstvo zbog organizovanja ovog događaja, ističući da je težnja da se doprinese lokalnoj zajednici zarad opšteg dobra kompleksan zadatak koji se jedino rešava zalaganjem i da ova manifestacija svojim konceptom predstavlja vrstu inicijative za aktivniju društvenu ulogu strukovnih aktera.

- Verujem da će ova manifestacija pokrenuti neka nova razmišljanja i mogućnosti i dati pečat budućem razvoju grad rekao je gradonačelnik.

U uvodnom obraćanju govorili su i predsednik Društva vranjskih arhitekata arh. Zoran Stojević, direktorka Narodnog muzeja Vranje Maja Aleksić, prof. dr Aleksandar Keković, predsednik Društva arhitekata Niša i  dr Branislav Popović, dipl. inž. mašinstva, član Upravnog odbora Inženjerske komore Srbije.

Na skupu je otvorena  međunarodna  izložba savremenog stanovanja  koju je organizovala Katedra zgrade za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja. O izložbi su govorili prof. dr. Aleksandar Keković, predsednik Društva arhitekata Niša i doc. dr. Slaviša Kondić, član organizacionog odbora Stanovanje-Housing 2023.

Foto:J.S.

 

Tokom trajanja manifestacije  do 1. marta, u Galeriji Narodnog muzeja  biće održan prateći program sa stručnim predavanjima i prezentacijama sponzora iz oblasti građevinske industrije. Organizovanje manifestacije podržali su Grad Vranje i Narodni muzej u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana