SVETOSAVSKA NAGRADA MEDICINSKOJ ŠKOLI IZ ŠAPCA I LOZNIČKOM PEDAGOGU STANIŠI ČABARKAPI: Laureati su ponos okruga

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

05. 02. 2024. u 10:26

SVETOSAVSKU nagradu za 2023, za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, te unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća, iz Mačvanskog okruga dobili su Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" iz Šapca i pedagog Staniša Čabarkapa, stručni saradnik PU "Bambi" u Loznici.

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ ИЗ ШАПЦА И ЛОЗНИЧКОМ ПЕДАГОГУ СТАНИШИ ЧАБАРКАПИ: Лауреати су понос округа

Foto:V.Mitrić

Kako je navedeno u obrazloženju, pomenuta obrazovna ustanova - osnovana još 1946. - spada među tri najstarije u zemlji, verifikovana je za 12 obrazovnih profila, a nastava se trenutno realizuje u osam od njih, za 830 učenika. Kao regionalni trening-centar u svojoj oblasti, neguje višedecenijsku saradnju sa zdravstvenim ustanovama i drugim socijalnim partnerima. U renoviranom zdanju, zahvaljujući izuzetno dobro opremljenim kabinetima i laboratorijama, učenici postižu vrhunske rezultate na republičkim takmičenjima iz stručnih i opšteobrazovnih predmeta, a i po sportskim uspesima jedna su od najtrofejnijih srednjih škola u Srbiji.

Uz učešće u realizaciji međunarodnog projekta "Unapređivanje kvaliteta stručnog obrazovanja kroz jačanje organizatora praktične nastave", te "Program modernizacije škola" i akciju "Bez barijere do obrazovanja", medicinska škola "Dr Andra Jovanović" prepoznatljiva je i po učešću njenih predstavnika u brojnim humanitarnim akcijama...

Istovremeno, Staniša Čabarkapa laureat je postao zbog "izuzetnog zalaganja i doprinosa razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja", a ističe se zastupanjem interesa dece i porodice, te kao izuzetno posvećeni praktičar, sa velikim profesionalnim iskustvom.

Reč je o autoru i realizatoru nekoliko akreditovanih programa stručnog usavršavanja zaposlenih u predškolskom vaspitanju i obrazovanju koji je - kao i mentor i voditelj obuka od javnog interesa - doprineo da vaspitno-obrazovna praksa PU "Bambi" postane primer dobre prakse, čiji je vrtić postao centar klastera u primeni nove programske koncepcije "Godine uzleta".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini