MLADOST OKUPLJENA UPRKOS HLADNOĆI: Pravoslavna Nova godina u Gračanici dočekana uz vatromet, vola na ražnju, kuvano vino i rakiju i muziku

D. Z.

14. 01. 2024. u 09:01

Kao i prethodnih i ove godine Pravoslavna godina po Julijanskom kalendaru u Gračanici dočekana je uz vatromet, pečenog vola, kuvano vino i rakiju i poznate muzičke zvezde.

МЛАДОСТ ОКУПЉЕНА УПРКОС ХЛАДНОЋИ: Православна Нова година у Грачаници дочекана уз ватромет, вола на ражњу, кувано вино и ракију и музику

foto d.z.

Uprkos hladnoći, više stotina Srba uglavnom mladih sa centralnog Kosova i Metohije ali i kosovskog pomoravlja gde nije bilo organizovanog dočeka, okupilo se na glavnom trgu u Gračanici ispred zgrade opštine gde su dočekali Srpsku novu godinu.

Program je počeo u 21.30 nastupom lokalnih bendova dok je usledio nastup muzičkih zvezda Slobodana Vasića i Lene Čolak a okupljeni su na štadovima mogli da se posluže pečenjem, rakijom i vinom.

Za doček Pravoslavne Nove godine opština Gračanica je izdvojila 19.500 evra a promoter ovog tradicionanog događaja je Turistička organizacija Gračanice.

Inače u drugim sredinama na Kosovu i Metohiji nije bilo organizovanog dočeka Pravoslavne nove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?