ZA VIDEO NADZOR 100 MILIONA DINARA: Kraljevčani nastavljaju višegodišnji projekat poboljšanja bezbednosti u saobraćaju

G. ĆIROVIĆ

26. 12. 2023. u 18:17

Sa ciljem poboljšanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, kraljevačka lokalna samouprava će do kraja 2025. godine za postavljanje video kamera namenjenih nadzoru raskrsnica i saobraćajnica iz gradske kase izdvojiti ukupno 100 miliona dinara.

ЗА ВИДЕО НАДЗОР 100 МИЛИОНА ДИНАРА: Краљевчани настављају вишегодишњи пројекат побољшања безбедности у саобраћају

G.Šljivić

Za ovaj značajan višegodišnji projekat - „Izrada sistema za bezbednost grada i evidencije saobraćajnih prekršaja“, u godini na izmaku iz budžeta je izdvojeno 20 miliona dinara, u 2024. predviđeno je 50, a u 2025. za ovu namenu biće opredeljeno još 30 miliona dinara.

- Veoma je značajno da ove kamere postoje na teritoriji čitavog Kraljeva zbog bezbednosti vozača, pešaka, biciklista i svih drugih učesnika u saobraćaju. Kada su postavljene kamere u Dositejevoj, pored semafora na raskrsnici Dositejeve, Ulice Dimitrija Tucovića i Vojvode Putnika, kod „kamene zgrade“ u Ulici vojvode Putnika i Osnovnog suda, to je mnogo doprinelo poboljšanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – rekao je dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva, predstavljajući pojedine stavke gradskog budžeta za narednu godinu.

G.Šljivić

 

Kamere postavljene na prometnim raskrsnicama u gradu, podsećamo, omogućavaju automtsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica vozila koja su prošla na crveno svetlo ili prekoračila dozvoljenu brzinu, uz takozvano „skladištenje“ zapisa u bazu podataka.

- Jednosztavno, moramo da vozimo u skladu sa propisima, da vodimo računa o brzini kretanja, da se uvek trudimo da poštujemo sva saobraćajna pravila – naglasio je predsednik PO u Kraljevu. - Ove kamere će mnogi značiti i siguran sam da ćemo u veoma kratkom roku uspeti da promenimo navike u saobraćaju.

„KOMUNALNE“ KAMERE

POSTAVLjANjEM kamera za video nadzor i kraljevačke komunalne službe počele su da na savremen i efikasan načim rešavaju višedecenijski problem nepropisnog i neodgovornog deponovanja komunalnog, kabastog, vrtnog i drugog otpada. Do sada su kamere za ovu namenu montirane u Ulici 27. marta i Karađorđevoj ulici, a monitoring je poveren ovdašnjoj Komunalnoj miliciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)