GRAĐANI UZNEMIRENI, ŠTETE NEMA: Tri zemljotresa pogodila Petrovac na Mlavi poslednja tri meseca

D. N.

08. 12. 2023. u 06:30

U ČETVRTAK ujutru, samo četiri dana nakon prethodnog, na području opštine Petrovac na Mlavi osetio se novi, jači zemljotres, magnitude 4,1 stepen Rihterove skale.

ГРАЂАНИ УЗНЕМИРЕНИ, ШТЕТЕ НЕМА: Три земљотресa pogodila Петровaц на Млави последња три месеца

RSZ

Tlo se zatreslo u 4.45, dok je većina građana još spavala, a epicentar je bio 12 kilometara jugoistočno od Petrovca na Mlavi, u ataru Ćovdina, kao i kod prethodnog potresa. Posle jačeg, u 5.03, usledio je slabiji potres, jačine 2,3 stepena.

Meštani Ćovdina rekli su da je prošli zemljotres, iako slabiji - 3,6 stepeni, započeo snažnim praskom, poput eksplozije, što ovoga puta nije bio slučaj. Oni kažu da im je sada bilo čudno što se životinje uopšte nisu uznemirile i oglasile, kako to obično biva kad su zemljotresi u pitanju. Iako je bio jači od prethodnog, novi potres nije izazvao materijalnu štetu, već samo uznemirenje meštana, koji sada strepe da će ih uskoro zadesiti još neki.

Inače, ovo je treći zemljotres na području Petrovca na Mlavi koji je registrovan u periodu od samo tri meseca. Prvi se dogodio 10. septembra, oko podneva, sa epicentrom u naselju Šetonje, ali je bio slabiji od naredna dva, jer mu je magnituda bila 3,1 jedinica Rihterove skale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)