SANIRANA DESNA OBALA JOVANOVAČKE REKE: Atar Drenovca bezbedniji od poplave (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 12. 2023. u 13:00

DESNA obala Jovanovačke reke u ataru paraćinskog sela Drenovac, gde je nasip proletos popustio pa je došlo do plavljenja i velike štete, sada je sanirana i zaštićena.

САНИРАНА ДЕСНА ОБАЛА ЈОВАНОВАЧКЕ РЕКЕ: Атар Дреновца безбеднији од поплаве (ФОТО)

Foto: Opština Paraćin

Kako navode u Štabu za vanredne situacije opštine Paraćin, radove je finansiralo Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“, izvođač je bila „Vodoprivreda Ćuprija“, a vrednost invvesticije je nešto veća od 40 miliona dinara.

U sklopu ovih radova izvedeno je postavljanje geotekstila i kamebe obaloutvrde na mestu proboja, urađena je rampa i jedan od završnih slojeva nasipa, zatim je navezen drugi  sloj i izvedeno takozvano uklinjavanje u postojeći nasip.

Foto: Opština Paraćin

Ukupno je sanirano 1,7 kilometara  „krune“ desnoobalnog nasipa, korito je očišćeno nizvodno 1,6 kilometara, a uzvodno 1,7 kilometara, uz vađenje panjeva i čišćenje sprudova, dok je dužina uređenog pristupnog puta 1,7 kilometara.

Preostali se još neki minimalni poslovi, sitnice koje će biti odrađene u januaru ili februaru, te da se rešava problem rečnih nanosa na njivama u dogovoru sa JVP i meštanima.

Prema podacima iz Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin, u sanaciju rečnih korita, obala i kanala na teritoriji te opštine u poslednje tri godine investirano je oko sto miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)