POČELA VELIKA AKCIJA SADNJE DRVEĆA I UKRASNOG ŠIBLJA: Novi Sad zeleniji i lepši uz 6.000 novih stabala (FOTO)

Z. GRUMIĆ

30. 11. 2023. u 15:49

NA više lokacija u Novom Sadu danas su radnici „Gradskog zelenila“ počeli sadnju drveća i ukrasnog šiblja.

ПОЧЕЛА ВЕЛИКА АКЦИЈА САДЊЕ ДРВЕЋА И УКРАСНОГ ШИБЉА: Нови Сад зеленији и лепши уз 6.000 нових стабала  (ФОТО)

FOTO Gradsko zelenilo

Tako je i zvanično počela ranije najavljena velika akcija obnove zelenog fonda teško oštećenog u julskom nevremenu, koja je deo gradskog Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period 2023-2027. godine.

Tim petogodišnjim planom je predviđeno da umesto 4.000 uništenih bude zasađeno 6.000 stabala, dok će na oko 7.500 oštećenih biti obavljeno korektivno orezivanje.

- Radnici „Zelenila“ danas sade 184 sadnice drveća i šiblja i pripremaju rupe za sadnju još 525 stabala – saopštili su iz tog javno-komunalnog preduzeća.

FOTO Gradsko zelenilo

U Venizelisovoj ulici u Novom Sadu biće posađen 61 hrast, u Stepanovićevu deset jasenova i pet sorbusa, dok će dvorište škole "Laza Kostić" dobiti tri nove lipe. Planirano je da ispod Varadinskog mosta bude posađeno 100 stabljika ukrasnog šiblja.

- U našem rasadniku obavljaju se pripremni radovi, vađenje, pakovanje i isporuka sadnica drveća, ukrasnog šiblja i plodne zemlje sa kompostom, za ovu veliku sadnju – dodaju u „Gradskom zalenilu“.

FOTO Gradsko zelenilo

 

Najavljujući veliku akciju sadnje drveća, odnosno obnove i proširenja zelenog fonda grada, gradonačelnik Milan Đurić je nedavno poručio da se u Novom Sadu aktivno i planski radi na saniranju posledica nezapamćenog olujnog nevremena koje je minulog leta gradu nanelo veliku materijalnu štetu.

FOTO Gradsko zelenilo

On je izjavio da je rebalansom gradskog budžeta izdvojeno više od 38 miliona dinara za realizaciju ove akcije kojoj će doprinos dati i brojne kompanije, čime potvrđuju da su društveno odgovorne.

V.N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)