POMOĆ SVAKOME KO JE OŠTEĆEN: Saniranje štete od oluja na području Sremske Mitrovice

S. K.

29. 11. 2023. u 07:50

GRAD je uručio rešenja o odobrenoj državnoj pomoći svim žiteljima Sremske Mitrovice koji su na pretrpeli štetu od olujnog nevremena koje je ovaj deo Srbije zahvatilo polovinom jula.

ПОМОЋ СВАКОМЕ КО ЈЕ ОШТЕЋЕН: Санирање штете од олуја на подручју Сремске Митровице

Foto S.K.

Tako da su građani dobili od 50.000 do 350.000 dinara, u zavisnosti od toga u kojoj su kategoriji.

- Komisija je pregledala prijave i kompletnu dokumentaciju za 385 objekta i razvrstavala njih 190, pa će novac dobiti svi koji su u jednoj od pet kategorija, uključujući i jedan koji je svrstan u šestu kategoriju. Ukupno će, tako, biti isplaćeno tri i po miliona dinara - objašnjava Jasna Poznanović, vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, dodajući da će sredstva biti isplaćena po isteku roka za žalbe.

Poljoprivreda

VLASNICIMA gazdinstava koja su pretrpela štetu tokom nevremena polovinom jula - posredstvom Gradske uprave za poljoprivredu - od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija, biće isplaćeno po 37.000 dinara. Po rečima Vladimira Nastovića, načelnika pomenute uprave, javnom pozivu odazvalo se ukupno 830 domaćinstava, komisije na terenu su okončale rad, pa sada - pre isplate - predstoji još samo donošenje rešenja.

A, jedini objekat koji se našao u šestoj kategoriji je onaj čiji je vlasnik Samuel Majer iz Stare Bingule, koji je pretrpeo totalnu štetu od oluje, pa mu je uručeno rešenje o pomoći u najvećem novčanom iznosu.

- Izvesno vreme živeo sam bez igde ikoga, a onda se kod mene doselila ćerka sa malim sinom... Tog 19. jula, pod naletom vetra, urušio se krov kuće i objekat više nije u funkciji. Sada svi živimo u maloj pomoćnoj zgradi, pa se nadam da ćemo uspeti da nađemo neku kuću koja je pristojnija. U suprotnom, kako znamo i umemo, moraćemo da zidamo novi objekat - zaključuje Majer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu