„KUTIJA ŽELJA“ STIŽE SUTRA: Deca u Kikindi pišu Deda Mrazu i očekuju paketiće

R. Š.

24. 11. 2023. u 14:24

Gradska uprava u Kikindi i ove godine organizuje akciju novogodišnja „Kutija želja“ u kojoj će deci ispuniti želje i podeliti novogodišnje paketiće.

„КУТИЈА ЖЕЉА“ СТИЖЕ СУТРА: Деца у Кикинди пишу Деда Мразу и очекују пакетиће

Foto: R. Šegrt

Mališani do 10 godina najpre treba da ubace svoja pisma Deda Mrazu u „Kutiju želja“ koja će u subotu, 25. novembra, u 11 sati, biti postavljena ispred Gradske kuće. U pismu treba da navedu koji poklon žele da dobiju za praznik, kao i svoje tačno ime, godinu rođenja, ime roditelja, adresu i broj telefona, jer će se darovi i ove godine dostavljati na kućne adrese. Sva pisma će se pažljivo čitati i kupovati željeni pokloni, kako bi pred praznike Deda Mraz počeo da uručuje paketiće. Deca obožavaju ovu akciju, pa se podeli oko 6.000 darova. Gradska uprava poklone obezbeđuje uz podršku donatora, a gradski Deda Mraz uručuje poklone u kočijama odlazeći na kućne adrese mališana. Prošle godine jedan dečak je poželeo petla i kokošku, pa mu je Deda Mraz doneo i piliće.

Foto: R. Šegrt

Deda Mraz prošle godine doneo petla

Grad Kikinda jedini u Srbiji koji na ovaj način ispunjavanja novogodišnje želje najmlađim sugrađanima. Akcija „Kutija želja“ ustanovljena pre deset godina i zaštićena je kod Zavoda za intelektualnu svojinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)