VENCI I CVEĆE NA SPOMENIKU ŽRTVAMA BUGARSKOG OKUPATORA: U Vranju obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu

J. S.

11. 11. 2023. u 13:43

POVODOM obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u Vranju je održan komemorativni skup i položeni venci i cveće na Spomenik žrtvama bugarskog okupatora od 1915. do 1918. godine.

ВЕНЦИ И ЦВЕЋЕ НА СПОМЕНИКУ ЖРТВАМА БУГАРСКОГ ОКУПАТОРА: У Врању обележен Дан примирја у Првом светском рату

Foto: J.S.

Govoreći o Danu primirja, predsednik Privremenog organa Vranja dr Slobodan Milenković istakao je da se na današnji dan odaje počast svim žrtvama u Velikom ratu, ali i da je Dan primirja istovremeno simbol hrabrosti i nade za mir.

- Srpski vojnik bio je izložen neviđenim golgotama, ali vođen istrajnošću i visokom moralnošću nije odustajao. Na desetina hiljada naših vojnika ostavilo je svoje živote u zavejanim planinama Albanije. Da se pamti i nikada ne zaboravi. Nakon proboja Solunskog fronta srpska vojska je među prvima oslobodila svoju zemlju od okupatora. Danas sa posebnim poštovanjem obeležavamo ovaj dan, jer Srbija kao jedna od zemalja saveznica, skupo je platila slobodu i hrabrošću svojih vojnika doprinela sveukupnoj pobedio -  rekao je Milenković.

Pomen stradalima u Velikom ratu služio je episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom. Vence i cveće na Spomenik žrtvama bugarskog okupatora položili su predstavnici državnih organa , organizacija i udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)