ZA 100 BICIKLA STIGLO 230 PRIJAVA: Gužva u Kikindi za subvencije grada za kupovinu dvotočkaša

R. Š.

08. 11. 2023. u 16:21

Za samo nekoliko sati u Gradsku upravu stiglo je mnogo više prijava za dodelu subvencija za kupovinu bicakala nego što je grad planirao da finansira.

ЗА 100 БИЦИКЛА СТИГЛО 230 ПРИЈАВА: Гужва у Кикинди за субвенције града за куповину двоточкаша

Foto: R. Šegrt

Naime, za 100 subvencija, od po 10.000 dinara, konkurisalo je 230 građana. Grad je raspisao javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku bicakala kao ekološki prihvatljivog načina prevoza i za tu namenu ove godine, kao i prošle, izdvojio milion dinara, a interesovanje je bilo izuzetno veliko, tako da su se prijave primale samo jedan dan. Zbog velikog interesovanja najavljeno je da će za ovu pomoć građanima dogodine biti izdvojeno više novca.

- U budžetu za 2024. godinu planirano je 2,5 miliona dinara na ime ovog konkursa, koji će biti raspisan već krajem februara – najavio je Stevan Iličić, član Gradskog veća i predsednik komisije za dodelu subvencije.

Foto: R. Šegrt

Grad daje 10.000 dinara za kupovinu bicikla

Prošle godine je takođe, bilo previđeno da se subvencioniše kupovina 100 bicikala, ali je, isto zbog velikog intersovanja, budžet povećan pa je finansijsku podršku od grada od 10.000 dinara, dobilo svih 213 građana koji su podneli prijave na konkurs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici