NOVOM CENOM DO KRAĆEG ZADRŽAVANJA: Skuplje parkiranje u Jagodini, evo koliko će sada da košta (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 11. 2023. u 16:30

PARKIRANjE u Jagodini je poskupeo - u prvoj zoni po satu sada je 50 umesto dosadašnja 42 dinara, a u drugoj je zoni 42 dinara po satu.

НОВОМ ЦЕНОМ ДО КРАЋЕГ ЗАДРЖАВАЊА: Скупље паркирање у Јагодини, ево колико ће сада да кошта (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Novina je da celodnevna karta za parkiranje u drugoj zoni košta 200 dinara, koju vozač plaća slanjem sms poruke na 3504. Pored toga, parkiranje u prvoj zoni više nije ograničeno na dva sata, ali je Parking servis cenom pokušao da smanji višesatno parkiranje u prvoj zoni.

Tako samo prvi sat parkiranja košta 50 dinara, a drugi i svaki naredni 84 dinara. Parkiranje u garaži, koja je u prvoj zoni, plaća se 50 dinara po satu, ili 10 dinara više nego do sada, ali se cena ne menja tokom zadržavanja vozila, jer na taj način žele da privuku korisnike da maksimalno koriste usluge parkiranja u garaži sa 86 mesta.

Foto:Z.Gligorijević

Što se tiče mesečnih karata, do promene je došlo kod stanarskih karata, koje sada za prvu zonu iznose 600 dinara umesto dosadašnjih 480 dinara, a za drugu 450 dinara umesto 360 dinara. Za pravna lica cena mesečnih karata ostala je ista, 1.800 dinara za prvu zonu i 1.440 dinara za drugu zonu, uz popust od 10 odsto za plaćanje šest meseci unapred i 20 odsto popusta za plaćanje godinu dana unapred. Cene parkiranja nisu se menjale deset godina.

-Omogućili smo duže parkiranje u prvoj zoni, ali kako nam nije cilj da se isti automobili zadržavaju više sati, ali smo cenom želeleli da ukažemo da ulična mreža ne treba da služi za parkiranje stanara, već da se što više vozila parkira na kraći period kako bi svako mogao da parkira u glavnoj ulici i da završi posao zbog kog je došao – kaže za „Novosti“ Milena Antić, direktorka Parking servisa u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)