NOVA PODLOGA OD MALČA: Rekonstruiše se trim staza u Kameničkom parku

Lj.P.

17. 10. 2023. u 13:59

TRIM staza u Kameničkom parku, duga 1,1 kilometar biće u potpunosti rekonstruisana i biće postavljena nova podloga od malča i zamenjeno 305 metara oštećenih ivičnjaka.

НОВА ПОДЛОГА ОД МАЛЧА: Реконструише се трим стаза у Каменичком парку

FOTO: Gradsko zelenilo

- Staza je izrađena 2019. godine u sklopu radova izvedenih na uređenju parka. Dugačka je 1.111 metara i široka 1,2 metra — predočava Miloš Egić, direktor „Gradskog zelenila“. - Kao podlogu ima malč mekih lišćara, koji je vremenom istrulio, i sada ga je neophodno zameniti, kao i oštećene i nedostajuće ivičnjake. Radovi se izvode u okviru projekta „Realizacija dela aktivnosti predviđenih Programom upravljanja SP "Kamenički park" za 2023.godinu", koji se finansira sredstvima Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Novog Sada za 2023. godinu.

Pored toga u toku je jesenje košenje trave duž Bulevara oslobođenja, Jevrejske, Rumenačkog puta, Bulevaru Vojvode Stepe, Jugovićevu. Na prilazima Varadinskom mostu pripremaju se cvetne gredice, okopava i plevi šiblje i peren, a na više lokacija se orezuje živa ograda i drveće. U svim parkovima se čiste i uređuju staze i zelene površine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)