URUČENA PRIZNANJA ZASLUŽNIMA: Kraljevčani svečano proslavili Dan svog grada

G. ĆIROVIĆ

07. 10. 2023. u 15:29

SVEČANOM sednicom Skupštine grada na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i udruženjima, kao i prigodnim manifestacijama u ovdašnjim kulturnim institucijama, Kraljevčani su obeležili 7. oktobar - Dan svoga grada i pravoslavni praznik Kraljevdan.

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМА: Краљевчани свечано прославили Дан свог града

G.Šljivić

Na svečanoj sednici održanoj u ovdašnjem MMC „Kvart“, oktobarska nagrada uručena je dr Mariji Milenković za dostignuća u oblasti medicine, a zvanje počasnog građanina Hadži Momiru Bakračeviću za višegodišnju međunarodnu i nacionalnu promociju Kraljeva.

G.Šljivić

Priznanje Hadži Momiru Bakračeviću

Diplome zaslužnih građana dodeljene su Kosti Kolareviću za promociju kraljevačke atletike, Radošu Raši Pavloviću za negovanje tradicionalne muzike, Jeleni Radenković za porodične vrednosti i posthumno Nebojši Simoviću, preminulom načelniku Raškog okruga, za dobročinstvo i doprinos razvoju kraljevačkog kraja.

Priznanje zaslužnih organizacija, ustanova, sportskih kolektiva i udruženja dobili su Ženski Košarkaški klub „Kraljevo“, Mašinsko-tehnička škola „14. oktobar“ i Udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“, dok je nagrada „Milomir Glavčić“ za podsticaj humanosti uručena DDK kraljevačkog JKP „Putevi“.

G.Šljivić

Uručena priznanja laureatima

Ovom prilikom gradonačelnik dr Predrag Terzić zahvalnicama je nagradio Kolo srpskih sestara za humanitarni i kulturno-prosvetni rad i Živorada Gajovića za višedecenijski doprinos pozorišnom životu Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!