HUMANITARNI KONCERT ZA MALU LENKU: ABBA tribjut bend pomaže u lečenju bolesne devojčice

B. G.

20. 09. 2023. u 22:03

ZRENjANINSKI tribjut bend ABBA u sredu 27. septembra, od 20 časova u Kulturnom centru u Zrenjaninu, u saradnji sa udruženjem Budimo ljudi, održaće  humanitarni koncert Za malu Lenku, Koncert će se održati u sredu, 27. 

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА МАЛУ ЛЕНКУ: ABBA трибјут бенд помаже у лечењу болесне девојчице

Foto: Budi human

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka koncerta po ceni 800 dinara, a prikupljena novčana sredstva namenjena su za lečenje devojčice Lenke Lazarević kojoj je u junu 2022. godine, dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija.

Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u Novom Sadu, a nakon 9 meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. 

KCZ

Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu, pa se za to prikupljaju sredstva.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave