BOLJI USLOVI ZA ŽIVOT: Investiciono "umivanje" zgrada za socijalno stanovanje u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

08. 09. 2023. u 18:49

Za investiciono i tekuće održavanje ukupno šest zgrada namenjenih socijalnom stanovanju sa ukupno 143 stanova neprofitnog zakupa u kraljevačkim naseljima Beranovac i Ribnica, iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno je više od 3,5 miliona dinara.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ: Инвестиционо умивање зграда за социјално становање у Краљеву

GU u Kraljevu

Tako su, prvi put od završetka izgradnje sredinom prve decenije ovog veka, na ovim stambenim objektima preduzeti značajniji građevinski i drugi radovi koji bi korisnicima stanova trebalo da obezbede bolje i komfornije uslove za život.

- Obavljaju se molersko-farbarski, keramički, krovno-pokrivački, limarski i bravarski radovi, kao i radovi na izolaciji jedne terase. Sve ide po ugovorenoj dinamici, a kompletan nadzor obavlja JP „Gradsko stambeno“ - kaže Saša Kontić, direktor ovog preduzeća.

GU u Kraljevu

 

Kraljevo je, podsećamo, jedan je od sedam gradova u Srbiji u kojima je kroz Program stanovanja i trajne integracije izbeglica, realizovana izgradnja stambenih zgrada uz donaciju UN Habitata, Vlade Italije i lokalne samouprave. Za izbeglice iz BiH i Hrvatske, kao i raseljena lica sa Kosova i Metohije, u naselju Beranovac izgrađene su najpre tri stambene zgrade sa 76 stanova koje su useljene 2007. godine, a nakon toga, 2009. još dve sa 60 stanova uz donaciju humanitarne organizacije „Help“. U naselju Ribnica 2016. sagrađena je zgrada sa sedam stanova za socijalno ugroženo stanovništvo.

GU u Kraljevu

 

- Uložićemo još finansijskih sredstava kako bismo korisnicima ovih stanova omogućili život dostojan čoveka – poručio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva obilzeći radove. - Moramo biti sposobni da čujemo kritiku da bismo znali kako da pomognemo. Samo zajedničkim radom možemo da doprinesemo boljem životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)