Darivane bebe rođene za Dan grada Subotice

J. L.

04. 09. 2023. u 17:22

Na Dan grada, 1. septembra, u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođene su četiri bebe.

Дариване бебе рођене за Дан града Суботице

foto: Subotica.com

Na Dan grada rođene su tri devojčice i jedan dečak, porođaji su protekli uredno, a majke i naši najmlađi Subotičani se dobro osećaju.

- Odlično smo i beba i ja. Sve je proteklo u najboljem redu i jedva čekamo da odemo kući i da uživamo sa tatom i sestrom - kaže Lidija Banović, majka novorođenog dečaka Andreja, dugog 51 cm i teškog 3.700 grama.

Zvaničnici Grada Subotice mame i bebe darivali su prigodnim poklonima.

- U sklopu obeležavanja Dana grada tradicionalno se okupljamo u subotičkom porodilištu kako bismo podelili radost sa roditeljima i pozdravili naše nove sugrađane. Od prethodnog 1. septembra na svet je došlo 1.169 Subotičana, a nema ničeg lepšeg u životu od blagoslova i blagodeti roditeljstva - istakao je član Gradskog veća Srđan Samardžić, te podsetio na pronatalitetne mere koje realizuje Grad - I ove godine opredeljena su sredstva za isplatu jednokratne pomoći trudnicama u iznosu od 15 hiljada dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u iznosu od 10 hiljada dinara. Podsećam i da je doneta odluka o besplatnim vrtićima pri PU "Naša radost", odnosno da roditelji dobijaju mesečnu pomoć od 10 hiljada dinara za boravak deteta u nekom od privatnih vrtića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)