ČISTILI PRIOBALJE REKE BELICE: Akcija novosadskog Udruženja „Čepom do osmeha“ u Jagodini

Lj.P.

31. 08. 2023. u 12:07

ZAJEDNO sa građanima i 25 volontera, Humanitarno-ekološko udruženje „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, u sklopu projekta „Čisto iz ljubavi“ čistili su priobalje reke Belice u Jagodini.

ЧИСТИЛИ ПРИОБАЉЕ РЕКЕ БЕЛИЦЕ: Акција новосадског Удружења „Чепом до осмеха“ у Јагодини

FOTO: Čepom do osmeha

 U ovoj akciji prikupuili su staklenu ambalažu, traktorkse i automobilske gume, televizore, veliku kolinu drvene mase koja može vrlo opasna u slučaju poplave. Odvojeno je oko 677 kilograma otpada, a za reciklažu 127 kilograma .

Sav sakupljeni reciklabilni otpad ide u humanitarne svrhe, odnosno prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Za 50 mališana u Predškolskoj ustanovi „Pionir“ održana je edukativno-ekološka radionica, kako bi se kod mladih podigla ekološka svest, ali i širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom.

- Razočarana sam neodgovornošću pojedinaca koji zagađuju vodene površine bacajući otpad u potoke i reke i utiču na njihovo protok. Videli smo u proteklom periodu tokom poplava kako nam se naša neodgovornost vrlo brzo obije o glavu. Budimi odgovorni – izjavila je Vanja Petković iz Udruženja „Čepom do osmeha“, posle uspešne akcije u Jagodini.

Eko karavan Udruženja „Čepom do osmeha“ nastavlja sa akcijom „Čisto iz ljubavi“, a sledeća destinacija je Apatin, a zatim slede Šabac, Sremska Mitrovica, Obrenovac, Bečej i Vrbas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)