"PARIZ" U VLASNIŠTVU GRADA: Kraljevčani potpisali ugovor sa Republičkom direkcijom za imovinu

G. ĆIROVIĆ

03. 08. 2023. u 11:47

Potpisivanjem Ugovora sa Republičkom direkcijom za imovinu, Grad Kraljevo konačno je dobio pravo svojine nad zgradom i pripadajućim zemljištem nekadašnjeg hotela, a današnjeg restorana „Pariz“ u čijem se sastavu nalazi i Kraljevačko pozorište.

ПАРИЗ У ВЛАСНИШТВУ ГРАДА: Краљевчани потписали уговор са Републичком дирекцијом за имовину

G.Šljivić

Na taj način praktično je realizovana dugogodišnja inicijativa da se ovo znamenito zdanje na Trgu srpskih ratnika, sagrađeno još 1881. godine, vrati u vlasništvo Grada i zaštiti od propadanja.

- Prenosom vlasničkih prava nad objektom sa Republike Srbije na Grad, a za potrebe Kraljevačkog pozorišta, biće sačuvan i oživljen jedan od gradskih simbola i deo bogatog kulturno-istorijskog nasleđa. Čuveni restoran u prizemlju će svakako nastaviti da radi, dok će Kraljevačko pozorište dobiti znatno bolje uslove za rad i „izaći“ na centralni gradski trg – zadovoljno konstatuje dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

 

Kraljevačko pozorište koje je ušlo u osmu deceniju postojanja i rada, prema njegovim rečima, država je prepoznala kao relevantnog i ambicioznog aktera pozorišnog života Srbije.

- To je i mesto okupljanja Kraljevčana svih generacija, učesnik, i pobednik reprezentativnih festivala, čiji su glumci i predstave ovenčani brojnim nagradama. Sada će moći da se proširi, poveća kapacitet sale i dobije prostorije dostojne jedne ugledne ustanove kulture – dodaje Terzić. - Predstoji nam priprema i izrada projektno-tehničke dokumentacije kao naredni korak u nameri da „Parizu“, koji je svojevremeno bio visokorangirani hotel u kojem su dočekivani i srpski kraljevi, konačno vratimo stari sjaj i značaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)