POČELO SANIRANJE ŠTETE U NOVOSADSKIM PARKOVIMA: U narednih nekoliko dana biće osposobljeni za korišćenje

Z. G.

28. 07. 2023. u 15:08

GRAD Novi Sad, JKP "Gradsko zelenilo“ i Gradska uprava za zaštitu životne sredine, uz pomoć fakulteta i instituta, kao prioritetnu aktivnost u narednih nekoliko dana sprovodi neophodne radnje kako bi bili osposobljeni za korišćenje gradski parkovi, koji su teško oštećeni u nevremenu prošle sedmice.

ПОЧЕЛО САНИРАЊЕ ШТЕТЕ У НОВОСАДСКИМ ПАРКОВИМА: У наредних неколико дана биће оспособљени за коришћење

Pres služba Grada Novog Sada

- Nakon raščišćavanja javnih saobraćajnica i obezbeđivanja normalnog snabdevanja električnom energijom svih delova  grada, sledeći prioritet je osposobljavanje parkova za bezbedno korišćenje. Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ su u svim parkovima i trenutno se specijalnim mašinama uklanjaju polomljene grane i oštećena stabla. Cilj nam je da sačuvamo  svako stablo koje možemo i da parkove vratimo u stanje bezbedno za korišćenje – saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Nadležni apeluju na Novosađane da parkove ne koriste dok ne bude objavljeno da su bezbedni za korišćenje.

Kako se dodaje u saopštenju, trenutno je u funkciji park kod Ranžirne stanice a u narednih nekoliko dana biće osposobljeni i svi ostali gradski parkovi.

Grad Novi Sad će sprovesti veliku akciju sadnje stabala na jesen, uz pomoć stručnjaka sa Univerziteta. Na taj način pokušaće da umanji štetu koja je gradu načinjena u velikom nevremenu.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)