OD GRADA 20.000 MESEČNO: Kraljevčani pomažu svoje najuspešnije studente

G. ĆIROVIĆ

27. 07. 2023. u 16:26

OSMU godinu za redom Kraljevčani novcem iz gradskog budžeta nastavljaju da stipendiraju svoje najbolje studente.

ОД ГРАДА 20.000 МЕСЕЧНО: Краљевчани помажу своје најуспешније студенте

GU u Kraljevu

Tako je, nakon završenog konkursa, 50 najboljih studenata sa teritorije grada na Ibru steklo pravo na mesečnu stipendiju od po 20.000 dinara koja će im se isplaćivati tokom deset školskih meseci.

Ugovore o stipendiranju za školsku 2022/23. godinu ispred lokalne samouprave sa studentima je potpisao gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je ovom prilikom podsetio da je gradska stipendija premašila republičku koja iznosi 13.000 dinara.

GU u Kraljevu

 

- Odlučili smo da naša stipendija bude viša u odnosu na državnu i drago mi je što će deca iz Kraljeva moći da sa ovim novcem, pored ostalog, plate i dom i ishranu u studentskoj menzi – poručio je prvi čovek grada na Ibru. - A, kada završe fakultete, očekujem da će se makar deo njih vratiti u Kraljevo, a ostali svršeni studenti koji ostanu da žive u Beogradu, Novom Sadu ili u inostranstvu, da će se truditi da pomognu svom gradu, da nastave da izlaze u susret svojim sugrađanima i da uvek misle na Kraljevo. Mi se trudimo da danas pomažemo njima, očekujući da će oni sutra naći način da pomognu gradu u kojem su rođeni i odrasli.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 84 studenata, od kojih je 50 najboljih imalo prosek od 8,89 do 10,00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)